Noorse Boskatten van Annakat

Fokker en vooral liefhebber van de Noorse boskat!

Noorse boskatten fokker
Even wat over Annakat Cattery,


Hier op onze site kun je wat lezen over onze boskatten en als we ze hebben…… onze Noorse boskat kittens .
Wij hebben maar een paar keer per jaar een nestje,  we vinden dat plezier, gezondheid en liefde voor de katten het belangrijkste is. Op dit moment hebben we een paar poezen van verschillende leeftijden namelijk: Passy, Yammy  Lyke en Nenna van Annakat en Joy van Savitastar.
In 2003 zijn we begonnen met fokken, met de eerste Noorse boskat poes Sarabi van Ubasti, die op de leeftijd van 17 jaar is overleden.
Onze katten worden regelmatig ingeënt, ze zijn vlo-en worm vrij. Wij testen vlak voor een dekking op FeLV en FIV.  Fe.L.V  (wat staat voor het Feline leukemie virus en F.I.V en voor het Feline immunodeficientie virus, beter bekend als kattenaids.)
En we testen regelmatig op H.C.M. tot de fokkat de leeftijd van 8 jaar heeft bereikt. De letters H.C.M. staan voor hypertrofische cardiomyopathiedat het is de meest voorkomende hartaandoening bij katten. 
Verder zijn alle katten vrij van P.K.D(wat staat voor Polycystic Kidney Disease)  P.K.D-def(wat staat voor Pyruvaat Kinase (PK) Deficientie) en G.S.D.4(wat staat voor Glycogeen Stapelingsziekte Type IV of Ziekte van Andersen)
Wij zijn lid van de Nederlandse Kattenfokkers Vereniging, N.K.F.V.
Stamboekreglement

Foto van; Noorse Boskat Poes; Sarabi van Ubasti

Noorse Boskat Poes; Sarabi van Ubasti